Logo

Váš stálý dodavatel zdravotnického materiálu

O nás

Neuvěřitelný výkon! Holky zdolaly Beskydskou sedmičku

29.8.2022

Dvě nadšené sportovkyně z naší třinecké pobočky si poslední srpnový pátek a sobotu vyzkoušely extrémní horský závod jednotlivců známý pod názvem Beskydská sedmička. Název odkazuje na sedm vrcholů Beskyd, jež je třeba na 101 kilometrech s převýšením asi 5500 metrů zdolávat.

Svou účast pojaly nejprve lehce s nadhledem, lístky koupily tzv. z druhé ruky dva dny před startem. Ale pravidelný pohyb, účast v regionálních běžeckých závodech a nezlomné odhodlání se ukázaly jako správný základ pro úspěšné dokončení. „Závod je opravdu těžký, z přihlášených tří tisíc účastníků každý třetí nedojde do cíle. I přes značné odřeniny a puchýře jsme věděly, že se nevzdáme a v hlavě jsme si nastavily, že to musíme zvládnout“, svěřila se Ester Morcinková.

Hromadný start byl v pátek v Třinci ve 20:45 hod. a holky prošly cílovou páskou ve Frenštátu pod Radhoštěm v noci ze soboty na neděli s časem 27 hodin a 40 min a vešly se do stanoveného limitu. „V cíli jsme zažívaly neskutečný mix emocí, od euforie, hrdosti na sebe sama až po fyzickou bolest. Důležitá byla také podpora našeho okolí, rodiny a kolegů, kteří vše prožívali s námi“, uzavřela Monika Krawiecová, druhá účastnice.

zpět na novinky